Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zrození apoštola vidláckého společenství

15. 3. 2012

Případná výzva k jarnímu úklidu, který by se mohl stát zdrojem nových exponátů v našem muzeu, se jeví značně epizodní v souvislosti s tématem, s kterým bylo Muzeum vidlí propojeno v dnešním vydání Bruntálského a krnovského deníku - mediální kampaň o smrti (tentokrát nejde o "nebezpečné vidle"). Nabízí se myšlenka, že do hrobu si nikdo vidle nevezme. Pokud je ale daruje Muzeu vidlí, zanechá na tomto pozemském světě nesmazatelnou stopu. Ale nebojte se. Konečná zápletka není až tak depresivní :) Klidně čtěte dál.

Rozpočítávadlo, kampaň České televize o smrti, vzpomínka na naše zesnulé (roztáté) vidláky ... ne poprvé se projevil cit pro souvislosti redaktora Deníku, Franty Kuby (Fidel nebo taky frk). Brilantním způsobem v dnešním vydání Deníku propojil všechna tato témata. A určitě to stojí opět za přečtení. Tak, jako ostatně všechny jeho články související s Muzeem vidlí, které jsou již nyní zařazeny do našeho zlatého fondu kulturních počinů. Přidělení čestného titulu vidláka je pouhou formalitou. V jeho případě jsme svědky zrození apoštola vidláckého společenství, které se kolem našeho muzea spontálně vytváří.

denik15032012.jpg

K článku doporučuji na našem webu proklikat i toto:
http://www.muzeumvidli.cz/clanky/mluviti-vidle.html
(sbírka pořekadel s vidlemi)
http://www.muzeumvidli.cz/clanky/aktuality/na-snehulaky-vidlaky-jsme-pozvali-domovnaky-lichnovaky.html
(info o stavbě sněhuláků vidláků s Dětským domovem Lichnov, parte, ...)
http://www.muzeumvidli.cz/clanky/rekli-a-napsali-o-nas-....html
(zde najdete další články z loňského roku od Fidela ... byl první, kdo pro média objevil Muzeum vidlí hned krátce po jeho vzniku)
http://www.muzeumvidli.cz/clanky/napsali-a-rekli-o-nas/medialni-obraz-muzea-vidli-roku-2012.html
(a tady se sbírají články letošního roku)