Jdi na obsah Jdi na menu
 


Info pro návštěvníky muzea

vidlak_cech.jpgNosným tématem Muzea vidlí jsou vidle, vidláci, vidláctví a vše, co s tím souvisí. Víte, že vidle mají punc? Kolik znáte druhů vidlí? Práci s některými si můžete u nás vyzkoušet i prakticky. Víte, že existují mechanické vidle? Máme i vypreparované vidláky. Muzeum vzniká na principu "Národ sobě". Aktuálně se v Muzeu vidlí nachází přes 800 exponátů a všechny pochází od dobrovolných dárců. Kdo nedaruje vidle, není Čech! Vystaveny jsou v několika tematických expozicích - Vidlákova chýše, Týrané vidle, Puncované vidle, Mechanické vidle, Preparovaní vidláci a náš přírodní zázrak Vidlovník. Expozice jsou pod střechou i v zahradě. Zaházíte si u nás vidlemi do terče nebo zkusíte znalostní Qíz s našimi vidlemi "speciály" v ruce. Také se můžete projet na koni nebo se jen občerstvit, načerpat síly a relaxovat třeba ve Vidlákově chýši. Vaši návštěvu vám potvrdíme razítkem.

baner-hradcany-fb.jpg

Pokud přivezete s sebou vidle pro muzeum, získáte za to titul vidláka i s certifikátem, zdokumentujeme historii vašich vidlí (sbíráme totiž i jejich příběhy), vyfotíme vás s nimi na památku a fotku umístíme do naší Galerie vidláků dárců. Každé vidle tak mají u nás svůj rodný list. [více info pro dárce]
 

Kontakt a kde nás najdete [zde]

Provozní doba

Návštěvu doporučujeme po domluvě předem telefonicky (777 826 858) nebo e-mailem (gemela@muzeumvidli.cz). 

Vstupné

Vstupné do muzea je dobrovolné. Jedná se spíš o příspěvek na začleňování vidláků do majoritní společnosti, celosvětovou integraci a kooperaci, badatelskou činnost a rozšíření expozic.
Jsme připraveni s vámi jednat o případné slevě na dobrovolném vstupném, zejména, když nám donesete vidle nebo si o slevu u nás zasoutěžíte :) 
Naše doporučení: 50 Kč (2 €) / osoba; rodinné vstupné 100 Kč (4 €).

Jak se u nás dlouho zdržíte?

Základní prohlídka s průvodcem zabere cca 1 hodinu. Ale může se i protáhnout, pokud zařadíte některé z doprovodných aktivit. Umíme i rychloprohlídku za půl hodiny :)

Další praktické informace

Naše muzeum je vhodné i pro děti. Vstup se zvířaty je povolen. Bezbariérový přístup i na muzejní záchod. Zvládáme i zájezdové autobusy, školní výlety nebo akce pro uzavřenou společnost.

V muzeu s námi bydlí kobylka Fiona, lamák Pedro a králík Fredy.

Buffet

Studniční voda, čaj, kafe. Příležitostně čepujeme pivo  Vidle nebo ochutnáte exkluzivně pouze v našem muzeu Lilienčiny šátečky paní domácí.

Almarashop [více info]

Můžete si u nás pořídit originální sjúvenýr nebo posbírat většinou zdarma různé turistické prospekty. V almaře najdete i nabídku různorodé tvorby naších rodinných příslušníků (např. Lilienka) nebo originálních jedlých produktů (např. náš med).

 

Příspěvky

aktuální mimořádná nabídka

24. 7. 2021

Muzeum vidlí není jen pasivní prohlídka expozic kamenného muzea. Nabízí se v něm navíc i zážitky nevšední povahy. Třeba vám některý z nich bodne.

ZROVNA NEJČERSTVĚJŠÍ NABÍDKA

hod-vidlemi-wb.jpg

Pro další nabídku si to rozklikněte celé.