Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. Vidlácké neolympijské hry 2013

 zvětšit

zvětšit

neolympiada_logo_2013wb.jpg

Přijeďte raději dříve (kolem 10:30) ať v klidu zaparkujete, nazdobíte alegorické vozy nebo se zaregistrujete do startovní listiny borců soupeřících na vidláckých hrách. Samozřejmě proběhne vidlobraní, v rámci kterého můžete darovat do muzea vidle a přiblížit nás k vytoužené 1 111-ce.

Na neolympijských vidláckých hrách se bude soutěžit v samostatných kategoriích mužů, žen, dětí a možná i z koňského hřbetu (podle počtu registrovaných jezdců). Tradičními disciplínami bude hod vidlama do dálky, na cíl i do výšky, časová prémie ve sběru koblížků (Rozmarýn, Fiona, Lady a Ronča už připravují závodiště - sbírat můžete speciálními místovacími vidlemi nebo si nezapomeňte rukavice) a znalostní Quíz. Na závěr se opět budou dražit pytle neolympijského zlata.

V tento den Vidlí proběhne i řada významných společenských událostí. Budou zpřístupněny nové expozice, pokřtěna 4. a 5. stovka vidlí za přítomnosti nových kmotrů, odhalen vidlácký totem, uveden do provozu jablečný bar ve vidlovníkovém sadu, spanilý průvod vidláků (info pro Lichnováky: od muzea po požární zbrojnici; už chystejte alegorické vozy), dekorování zasloužilých vidláků a apoštolů muzea vidlí.

zvětšit

Zahradní slavnost proběhne v prostorách muzea, zahrady a stáje. Pokud by mělo poprchávat nebo pařit slunce, postavíme raději i piknikové stany. Míst k sezení bude cca 200. V této souvislosti děkujeme za podporu Obce Lichnov a zapůjčení potřebného mobiliáře a nazvučení celé akce.

Letos uslyšíte z aviapódia tři hudební tělesa. Tradičně domácí big beatovou Čížinu, hlučně buranské punkrockové Nebezpečné vidle ze Snědovic a lidové písně nejen o vidlích v podání pěveckého sdružení Lobník z Dvorců.

Buffet: Čepovat se bude Staropramen 11. Na ohni budou makrely a v uďáku klobásy. K tradičním dobrotám, které můžete ochutnat jen u nás v muzeu jsou Lilienčiny šátečky, segřiny francouzské palačinky s oříšky a právě vytočeným medem (ten bude i v nabídce v našem almarashopu k zakoupení), exkluzivní vidlácké sušenky.

Akce je pořádána v duchu "Vidláci sobě". Vstup civilnímu obyvatelstvu je povolen. Vstupné je dobrovolné a má povahu příspěvku na úhradu vynaložených nákladů a rozvoj muzea. Jsme připraveni s vámi smlouvat i o slevě :) Startovné na vidláckých hrách je 50 Kč.

Sdílejte, pište datum na futra a hlavně trénujte.

Pro ty, kdo neví o co se jedná, doporučuji info o minulých vidláckých hrách. Taky můžete zkouknout zpravodajské reportáže TV Nova a České televize.

Nebo si počtěte v novinových článcích (červen-srpen). Dostali jsme se i do časopisu pro pány :) A  Deník (Region) uvedl vidlácké hry 2012 v přehledu nejvýznamnějších událostí v regionu v uplynulém roce.

Ani po tom jsme nezaháleli a pustili jsme se do propagace vidláckých sportovních disciplín a hledání nových talentů. Za tímto účelem jsme uspořádali několik veřejných tréninků (Lichnovské slavnosti, dožínky  v Háji ve Slezsku, Seminář o muzeích na Kyjovském Slovácku, Hubertova jízda v Mikolajicích) ... a hledání se vyplatilo.

zvětšit

Testovali jsme i nové disciplíny .... na Hubertově jízdě v Mikolajicích (z koňského sedla). Padl i pozemní nový rekord v hodu vysokém. Kromě toho každý návštěvním našeho muzea může potrénovat na našem trenažéru na hod vidlama na cíl a ještě získat slevu na dobrovolném vstupném :)

Tolik zatím ve vzpomínkách, které by vás mohly inspirovat k tréninku a následně úspěšné účasti na II. Vidláckých neolympijských hrách v Muzeu vidlí 15.6.2013.