Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vidlák roku 2011

8. 1. 2012

MUZEUM VIDLÍ UDĚLILO POPRVÉ TITUL VIDLÁKA ROKU

vidlakroku2011.jpg

Vidlákem roku 2011 se stala Jezdecká stáj Brantice, která v zastoupení Jany Kopečné, Klárky Poledňákové, Saši Foksové a Pavly Ikonomidisové darovala muzeu v rámci vidlobraní konaného 17. listopadu 2011 vidle s pořadovým číslem 86.  Do konce roku získali neuvěřitelných 132 hlasů (Pozn. překladatele: pro uživatele facebooku rozuměj "lajků"). Musím přiznat, že je to víc, než aktuální počet vidlí v muzeu. Tento čestný titul je věčný, nepřenosný a lze ho získat jen jednou za život. Dalším nárůstem hlasů ale mohou udržet rekord dosažených "lajků" v historii galerie vidláků.

Jezdecký klub Brantice vznikl v roce 2008 a dnes má 12 členů (teda holek) a ustájených 9 koní (angličtí plnokrevníci a poníci od shetlanda po ČSP). Snaží se, aby koně a hobby jezdci nevyhynuli. Vyřazené dostihové koně vrácí do aktivního sportu, i když už jen na hobby úrovni v parkuru. Během posledních tří let získali kolem dvaceti pohárů. Pro nejmenší mají pony školičku. Dělají tábory u koní, vozí děti na akcích. Více info u Jany Kopečné (775904438, valente@seznam.czwww.jkbrantice.cz).

Oficiálně jsem hned 1.1.2011 zajel osobně poblahopřát k získání titulu a využil zároveň novoroční vyjížďky pořádané JK Brantice k tomu, že je celý jezdecký klub k zastižení pohromadě.

a.jpg

Druhý v pořadí se umístil vidlák lichnovský, Jindra Šolc, s 30-ti hlasy a třetí místo velice těsně nad ostatními několika vidláky a jistě i díky jejich nepozornosti obsadil Jura Šustek s 12-ti hlasy. Tato dvě pořadová místa jsou pro ostatní signálem, kdo má největší náskok v hlasování o titul vidláka roku 2012, protože jde o ocenění je sice čestné, ale ne věčné. Společně se všemi ostatními vidláky, kteří darovali vidle v roce 2011 i novými dárci se budou ucházet o titul nejvyšší i nadále, dokud ho nezískají. Vyřadit je z hlasování může jedině jeho udělení. Takže i všichni ostatní vidláci vstupují do nového roku s svým aktuálním stavem hlasů a budou se spolu s novými vidláky po celý rok ucházet o titul vidláka roku 2012. Slavnostní předání cen všem třem umístěným jsme si ale nechali na významný den letošního roku - otevření expozice muzea v květnu.      [Honza Gemela]

 

b.jpg