Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den Vidlí 2013

 

 

 

Lobník

Členové pěveckého sdružení Lobník Dvorce přijeli zazpívat lidové písně s původními texty tak, jak by se nám tyto písně dochovaly, kdyby se lidé za život s vidlemi nestyděli. Vystoupení vyvrcholilo premiérou Vidlácké hymny "My jsme vidláci, ...jedna rodina". Všech 25 odzpívaných písní nakonec Lobník věnoval muzeu v podobě Lichnovského vidláckého zpěvníku, který byl vydán tiskem  ilustrovaného žáky 9. ročníku ZŠ Dvorce v nákladu 1 kus a je k sehnání u všech dobrých prodejců. (Foto: Petr Vojáček Mikrotv)
 

Nebezpečné vidle

Kapela Nebezpečné vidle ráno dopíjí bečku v našem novém baru. Uprostřed leží jejich letošní dar muzeu - mikrofon po Davidovi vsazený do vidlí tvarovaných pojezdem nákladního automobilu. Tuto originální plastiku zkompletoval Martin. Mikrofon je funkční a naposledy do něho zpíval s kapelou správce Muzea vidlí hit "Pražák (jede na chatu)"

Určitě si nenechejte ujít dokument o letošním Dni Vidlí a II. Vidláckých neolympijských hrách Petra Vojáčka z MikroTV s záznamem vystoupení pěveckého sboru Lobník (lidové písně o vidlích) a jeho fotogalerii.

V muzeu vidlí byl vztyčen vidlácký totem a uchovává věštbu o budoucnosti muzea.
Mediální obraz této události v podání apoštola Fidela:

zvětšit

zvětšit