Jdi na obsah Jdi na menu
 


XV. Hubertova jízda Mikolajice 2012 - veřejný trénink

16. 2. 2013

V Moravskoslezském kraji už několik dní doprovázel 20.10.2012  inverzi zvýšený obsah polétavého prachu v ovzduší. V Mikolajicích zas v rámci XV. Hubertovy jízdy zaznamenali zvýšený podíl létajících vidlí a balíků sena. Uspořádali jsme zde při této příležitosti další ze série veřejných tréninků vidláckých neolympijských disciplín. Tentokrát v hodu vidlama na cíl a hodu vidlama balíkem sena do výšky. Popasovat se mohli borci a borkyně v obou disciplínách ve vylučovací soutěži - kdo zabodnul nebo přehodil, postoupil.

01_mikolajice2012.jpg

Testovali jsme i hod vidlama na cíl z koňského hřbetu za jízdy.

V hodu vidlama balíkem sena do výšky padl rekord z I. Vidláckých neolympijských her a laťka končila ve výšce 330 cm zásluhou borce Pepy Reichla ze Zábřehu u Dolního Benešova. Z borkyň dostala balík nejvýš Denysa z nedaleké Životské Hory. Doma mají býky a koně, takže to cosik sežere, tak měla už natrénováno, protože jenom letos dávali na hůru přes tisícovku balíků sena a slámy. Oba získali  ocenění i v rámci koňáckých disciplín, takže elita :)

13_mikolajice2012.jpg

Borci co vyhráli hod vidlama na cíl

31_mikolajice2012.jpg

Pepu Reichla přes 330 cm nikdo nepřekonal a i pro naší laťku to byla limitující výška.

26_mikolajice2012.jpg

Denysa to natřela i chlapům a stala se nejlepší borkyní tohoto klání.

Kromě cen, které umístění obdrželi z rukou starosty  Mikolajic, získali od nás samozřejmě poukaz s slevou na dobrovolné vstuné v Muzeu vidlí a srdečné pozvání na II.Vidlácké neolympijské hry, které se budou konat letos 15.6.2013 u nás v muzeu.

36_mikolajice2012.jpg