Jdi na obsah Jdi na menu
 


Info pro dárce vidlí

VIDLÍ NENÍ NIKDY DOST
KDO NEDARUJE VIDLE, NENÍ ČECH

Oslovujeme všechny majitele, nálezce a dědice vidlí v jakémkoliv stavu opotřebení, s zachovalou násadou i bez, pozůstatky šrotu podobné, jakkoliv orezlé i během času vyspravované a nabízíme doživotní útočiště pro jejich vidle

formou věčného odpočinku jako muzejní exemplář pouze ke koukání a oprašování
nebo formou aktivního stáří – v našem drsném kraji, když jsou cesty zavátý, tak vezmem vidle … přes léto zas při sušení sena … celoročně při krmení koní … v mezičase odpočívají v muzejní expozici.

Každý dárce bude na památku s vidlemi vyfotografován, vyzpovídán z místopisných a historických údajů ze života jeho vidlí a následně mu bude vystaven dárcovský certifikát. Z těchto důvodů upřednostňujeme osobní převzetí v místě posledního působení či nálezu vidlí.Vidle budou opatřeny pro muzejní účely rodným listem a evidenčním číslem. Dárce se zároveň stane čestným členem GALERIE VIDLÁKŮ DÁRCŮ s právem používat titul vidlák před i za jménem. Právo navštěvovat své vidle je dárci doživotně garantováno.

DAROVAT VIDLE DO MUZEA MŮŽETE

rta_092011_2_4x4.jpg• Osobně v rámci návštěvy muzea (dohodněte raději předem)

• Osobně v rámci pořádaných vidlobraní - výjezdní sběrné misijní cesty po potencionálních i  oslovovaných dárcích; občas pořádaných i přímo v muzeu v Den Vidlí (polovina června) nebo příležitostně např. při natáčení televizních štábů. Dejte o sobě vědět a my vás budeme aktuálně kontaktovat.

RADY PRO PŘEPRAVU VIDLÍ  NALEZNETE ZDE

mlyn_ostrava4x4.jpg• Návštěvou některého sběrného místa Muzea vidlí, která vznikají spontálně na různých místech jako naše varianta babyboxu pro odložené vidle. Nemůžete žádné sběrné místo ve svém okolí najít? Založte vlastní. Pošleme vám certifikát.

• Návštěvou u vás. Pozvěte nás a my si pro vidle přijedeme, hned jak budeme mít vaším směrem cestu. 

 

 
balik.jpg• Korespondenčně formou "dárcovské vidle" pošlete vidle poštou a přiložte vaší fotografii s darovanými vidlemi a něco k historii nebo příběh (inspiraci můžete získat v galerii vidláků dárců, kde jsou uvedené příběhy u již darovaných vidlí); fotku a příběh můžete poslat i e-mailem. Pozor na vidle s násadou nebo dřevěné vidle. Pošta chce za nadměrný balík 600 Kč, takže raději přijedeme za vámi.

ZAPŮJČIT VIDLE DO EXPOZICE
Využijí zejména ti, kdo používají vidle jednou za rok nebo občas, např. čerti, neptun, šiva.

 

Příspěvky

Jak cestovat s vidlemi

21. 10. 2016

Chystáte se s vidlemi k nám do muzea? Tak tohle vám určitě bodne - několik užitečných tipů, zkušeností a n(z)ásad pro vaše cestovaní s vidlemi přímo od dárců. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Info pro dárce vidlí | Komentářů: 0

Certifikát držitele titulu Vidlák

21. 1. 2014

 

K získanému titulu Vidlák vám vystavíme certifikát. Titul vám udělíme z vděčnosti za projevenou podporu muzea darováním vidlí do naší expozice.

lupa

 
Celý příspěvek | Rubrika: Info pro dárce vidlí | Komentářů: 0