Jdi na obsah Jdi na menu
 


VII. Vidlácké neolympijské hry 2018

5. 6. 2018

 

lupa

 
Tak jako v loňském roce i letošní vidlácké hry se budou konat s podtitulem "všelidové". Tedy nebude probíhat soutěž jen registrovaných borců ve vidláckém pětiboji (to si schováme na další olympijský rok). Soutěžení v tradičních disciplínách - hod vidlemi do dálky, na cíl a do výšky zpřístupníme všem návštěvníkům dle vlastního výběru k vyzkoušení a soutěžení o ceny bez ohledu na věk a pohlaví. Každý si může vybrat, co bude chtít zkusit. Nemusí absolvovat všechny. 
 
 
Proběhne Qíz ve stylu znalostních televizních soutěží. Vždyť otázky o Muzeu vidlí byly zařazeny už minimálně ve dvou televizních soutěžích a objevují se i v křížovkách. Prozradit snad mohu jen to, že si soutěžící budou u nás volit otázky hodem vidlí.
 
Za podpory českého zastoupení  DeWit.cz (zahradního nářadí) proběhne pro zaryté příznivce vidlí soutěž v rytí (psáno s dlouhým i)
 
Každý si bude moci vyzkoušet i malování vidlí na hladině vody s Tess, propagátorkou výtvarné techniky Ebru v Česku.
 
Můžete přiložit ruku k dílu při kování vidlí za asistence lichnovského kováře Zdeňka Hrazdila.
 
Vytvoříme pár netradičních davových fotografií vidláků s vidlemi. Účast vám zajistí nesmrtelnost! 
 
Samozřejmě proběhne Vidlobraní, při kterém mohou návštěvníci darovat muzeu vidle, získat hned na místě certifikát o nabytí titulu vidláka a rozšířit naší celosvětovou sbírku vidlí, která má v současné době přes 860 exponátů.
 
Celý den bude v provozu naše Vidlotéka - promítání různých dokumentů a videoklipů týkajících se Muzea vidlí, vidlí a vidláků v kinosále ve stáji .
 
Budoucnost muzea i vaší bude již tradičně věštit kartářka Kamila.
 
Buffet: Narazíme bečku piva Vidle a můžete i něco zbodnout - hlívový guláš a Lilienčiny šátečky paní domácí, dědovy makrely, segřiny palačinky, vidlácké Cyrilovy brambůrky, ...
 
Vstupné je dobrovolné. Důchodcům a účastníkům s podprůměrnou mzdou poskytujeme slevu.
 
A takto shrnul letošní program týdeník Region:

lupa