Jdi na obsah Jdi na menu
 


VI. Vidlácké neolympijské hry 2017

30. 5. 2017

 Den Vidlí 2017 - VI. Vidlácké všelidové neolympijské hry

 lupa

 

lupa

Začátek je ve 13:00 v Lichnově (toho u Krnova) a konec se předpokládá kolem osmé večer.

Protože se jedná zároveň v podstatě o vševidlácký slet k 5. výročí otevření kamenného muzea, tak se budou konat letošní vidlácké hry s podtitulkem "všelidové", protože disciplíny zpřístupníme všem k vyzkoušení bez ohledu na věk a pohlaví - letos nebude tedy probíhat soutěž v pětiboji pouze registrovaných borců.

Každý si může vybrat, co bude chtít zkusit. Nemusí absolvovat všechny. A máme připravené i další soutěže a Qízy. Například škubání slepic a dojení kozy na čas, hledání vidlí v kupce sena, chyť vidličku na udičku, vyšívání vidlí ... a každý si bude moci vyzkoušet i malování vidlema na hladině vody s Tess, propagátorkou techniky Ebru v Česku.

A protože se jedná i o narozeninovou oslavu muzea, s dárkem si lámat hlavu nemusíte. Vidle by bodly. Pokud žádné nemáte, můžete přiložit ruku k dílu a pomoci za asistence mistra kováře ukovat narozeninové vidle a připsat se na seznam gratulantů (certifikát ke vzniku vidlí). A vzhledem k předpovědi počasí jistě uvítáte možnost ohřát se u ohně :)

Vstupné je dobrovolné. U vstupu dostane každý svého osobního papírového průvodce kde, co a jak vyzkoušet. 

Expozice bude doplněna o dosavadní historii vzniku muzea a vidláckých her.

Čas vymezený úvodnímu pochodu vidláků Lichnovem letos místo pochodu využijeme k prvnímu pokusu o rekord -  vytvoření fotografie s co největším počtem vidláků s vidlema zaznamenaný dírkovou komorou vyrobenou z kufru. Účast vám zajistí nesmrtelnost! Doplním pro nezasvěcené minivýstavou z mé dosavadní tvorby touto prastarou fotografickou technikou.

Samozřejmě proběhne Vidlobraní, při kterém mohou návštěvníci darovat muzeu vidle, získat hned na místě certifikát o nabytí titulu vidláka a rozšířit naší celosvětovou sbírku vidlí, která má v současné době přes 800 exponátů.

Celý den bude v provozu naše Vidlotéka - promítání v kinosále (zřízeném ve stáji) různých dokumentů a videoklipů týkajících se Muzea vidlí, vidlí a vidláků.

Buffet: Narazíme samozřejmě i bečku piva Vidle. Dobroty paní domácí - hlívový guláš a Lilienčiny šátečky, dědovy makrely, klobásy z uďáku, segřiny palačinky, ...

V provozu bude mini zoo se zvířátky, která jsme nesnědli.