Jdi na obsah Jdi na menu
 


IV. Vidlácké neolympijské hry 2015

 

zvětšit 

Letošní hry budou SVĚTOVÉ!
Již nyní se do startovní listiny přihlásili zástupci tří kontinentů (Evropa, Asie, Austrálie) a pěti států, ze kterých borkyně a borci přijedou (Austrálie, Česko,  Irsko, Polsko, Turecko). Další státy budou reprezentovány zástupci, kteří přechodně nebo již trvale bydlí v České republice, ale jejich rodným jazykem není čeština (Izrael, Bulharsko). 

Překládat se bude hlavně do češtiny a angličtiny.

Bude se soutěžit v tradičním pětiboji v samostatné kategorii borců a borkyň

- hod vidlama do dálky
- hod vidlama  na nepohyblivý cíl
- hod balíkem do výšky  
- znalostní Quíz
- časová prémie ve sběru koblížků

lupa

Každý soutěžící dostane placku vidláckých neolympijských her vyrobenou jen pro tuto příležitost. Soutěžícímu, který bude mít na hlavě outdoorovou kameru a zaznamená na ni své soutěžení  bude prominuto startovné (50 Kč nebo 2 euro). 

Trofeje pro letošní hry jsme nechali opět vyrobit z keramiky v chráněné dílně pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. 

Zahájení proběhne již tradičním pochodem vidláků Lichnovem. Každý alegorický vůz získá vidlazetku (obdoba CZtky, které se dříve lepily na auto).

 

lupa

Kapela Čížina bude točit svůj videoklip
Kapela Čižina, se u nás letos na vidláckých hrách chystá mimo samotného vystoupení také na dotočnou svého nového videoklipu o chlapci z gruntu k připravovanému CD, které si slíbili k letošním vánocům.

Certifikát o nabytí titulu vidláka
Každý, kdo chce spojit svou návštěvu s příležitostí získat titul vidláka, neměl by zapomenout doma vidle, které chce darovat do muzea. Certifikát dostane hned. Vidláci, kteří darovali vidle již dříve si mohou certifikát vyžádat.

Kapela Nebezpečné vidle přiveze své nové CD.

Pěvecké sdružení Lobník
Hudebním těleso z Dvorců , které zazářilo na vidláckých hrách v roce 2013 svým spontálním příspěvkem 25 lidových písní přezpívaných tak, jak by byly zpívány, kdyby se lidé za vidle nestyděli (My jsme vidláci, jedna rodina .... Co jste hasiči,co jste dělali, že jste si ty vidle shořet nechali ....) Letos bychom chtěli natočit z jejich vystoupení žívý CD točič přímo na Dni Vidlí. Takže zveme každého, kdo rád zpívá a proudí mu v žilách vidlácká krev, aby se přišel zvěčnit svým hlasem.

Farmářské ZOO a hry pro děti
Letos jme hry rozšířili o plnohodnotný program pro děti, které doprovázejí své rodiče. Představíme jim na živo zvířata, které znají jen na talíři. A v několika soutěžích si mohou zkusit své vidlácké dovednosti.

Čepujeme pivo Vidle 
Pivovarský dům Ostrava má už navařenou várku tohoto speciálu extra pro konání vidláckých her a teď už zraje v sudech. Pivovar je hrdým sponzorem naších her. O tom jak se zrodilo pivo Vidle info zde.

Otevření nové expozice "Stodola" a slavnostní zprovoznění muzejního záchodu

Budoucnost muzea se bude věštit  z karet, kávové sedliny a pomocí kolovratu 
Letos si Muzeum vidlí  každoroční věštbu kartářky Kamily Bartůškové nechá posvětit navíc věštbou z kávové sedliny, kterou přiletí provést z Istanbulu Irem Çakır a Spolkem paní a dívek z Dvorců, které zpracovávají dvoreckou vlnu na kolovratech a upředou muzeu jeho niť života.

Malování vidlemi na vodní hladině
Bude to už skoro rok, co založila Tess na stejné adrese jako má muzeum svůj Ateliér Ebru zaměřený na tradiční tureckou malbu na vodní hladině. Uvidíte ukázku, jak se dá malovat i vidlemi.

Buffet
Protože hlavními sponzory této akce je vaše žízeň a hlad, bude opět v provozu náš Buffet. Na ohni budou makrely od mojeho taty a v uďáku klobásy. K tradičním dobrotám, které můžete ochutnat jen u nás v muzeu patří Lilienčiny šátečky, segřiny francouzské palačinky a exkluzivní vidlácké sušenky. Paní domácí navaří hlívový guláš a zelňačku.

Vstupné
Akce je pořádána v duchu "Vidláci sobě". Vstup civilnímu obyvatelstvu je povolen. Vstupné je dobrovolné a má povahu příspěvku na úhradu vynaložených nákladů a rozvoj muzea.  

neolymp_vidlacke_hry_logo.jpg