Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muzeum vidlí jako součást turistických nabídek

16. 4. 2012

Jsme součástí turistické nabídky roku 2012. První informace o Muzeu vidlí pro turisty byla psána azbukou na webu cestovní kanceláře AndyGo. Další informace vyšly v turistickém průvodci Euroregionu Praděd pro Jeseníky v češtině, polštině, angličtině a němčině a našemu muzeu nevědomky otevřely dveře do světa.

[17.4.2012] "Chystáte se na Krnovsko a máte doma nepotřebné vidle? Přibalte je." Touto výzvou začíná informace o Muzeum vidlí v turistickém průvodci pro léto 2012, který vydal Euroregion Praděd. Naše muzeum najdete mezi doporučenými technickými památkami. Podařilo se nám získat tohoto průvodce i pro naše návštěvníky. Přijďte si ho vyzvednout dle výše uvedených propozic :)  Informace z průvodce jsou umístěné i na webu www.jeseniky-rodina.cz v češtině, polštině, angličtině a němčině.

erpraded_pruvodce_text_wb.jpg

Překladatelka textů do angličtiny, Ivana Chmelařová z Liberce, si zoufala při překladu textů nad naším sloganem "Kdo nedaruje vidle, není Čech" a tak googlovala kdo ho vymyslel. Našla náš muzejní web a propadla vidláctví. Protože nemá vidle, které by mohla do muzea darovat, nabídla anglickou verzi našeho webu. A tak díky tomuto průvodci máme i svou ambassadorku (velvyslankyni) pro anglicky mluvící země, anglickou mutaci webu i facebooku a dalšího nadšeného budovatele muzea.

[10.1.2012] První zmíňku o našem Muzeu vidlí, určenou turistům, jsme našli na počátku roku 2012 na rusky (azbukou) psaných stránkách Cestovní agentury Andygo s turistickou nabídkou České republiky v rubrice "Новости Чехии от AndyGo" (Novinky z Česka od AndyGo).

Необычный музей откроется в Лихнове
В городке Лихнов, моравско-слезского края, готовится к открытию необычный музей - музей вил.  В настоящее время проходит сбор и документирование экспонатов,  это будут не только вилы, а и  фотографии, исторические документы и т.д. Экспозиция музея будет официально открыта весной  2012 года.