Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do Muzea vidlí přijel pražský primátor Zdeněk Hřib – vidlák ze Slavičína.

23. 7. 2021

Do Muzea vidlí ve čtvrtek (22.7.2021) přijel s manželkou pražský primátor Zdeněk Hřib – vidlák ze Slavičína.

 primatorhrib_muzeumvidli_4.jpg

V úterý jsem večer dostal sms s dotazem, zda lze muzeum navštívit ve všední den. Nyní je ta možnost mimo víkendy a svátky po dohodě v rámci možností. Podepsaná byla „Zdeněk Hřib – vidlák ze Slavičína“. 

primatorhrib_muzeumvidli_2.jpg

Protože dlouhodobě mapuji házení vidlí do problémů a častování označením vidlák mezi politiky, vzpomněl jsem si na rok starou kauzu. V květnu 2020 během zasedání pražského zastupitelstva při vyhrocené výměně názorů nazvala Alexandra Udženija (ODS) primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) „vidlákem ze Slavičína“ (podle jeho rodného města u Zlína). [novinový článek zde]

Proto jsem se pisatele rovnou zeptal, zda je TEN vidlák z pražského magistrátu. Dostal jsem kladnou odpověď s vysvětlením, že až mu někdo do koalice hodí vidle a skončí mu mandát, chce muzeu odkázat své zlaté vidle, které dostal darem od města Slavičín v rámci následné recesistické reakce města na výrok o vidlácích. [novinový článek zde]

slavicin-vidle-foto02.png

Návštěva muzea proběhla ve čtvrtek a budoucí osud vidlí, které jsou nyní v jeho kanceláři na pražském magistrátu, jsme zpečetili podáním ruky.

primatorhrib_muzeumvidli_1.jpg

Primátor Zdeněk Hřib je důkazem toho, že i Pražáci mohou býti hrdí vidláci. Ve sbírce už ostatně máme několik vidlí i z Prahy. A také je dalším případem, kdy vidlák touží po získání titulu Vidlák, kterým se odměňujeme za darované vidle. V minulosti nám daroval vidle Miroslav Vidlák, starosta Pertoltic na kutnohorsku, rodina Vidláků z bílovecké Ohrady i naše ambasadorka Muzea vidlí v Itálii Jana Vidláková.

primatorhrib_muzeumvidli_3.jpg

Sladkou tečkou návštěvy byla návštěva lichnovské Náplavky u Zmrzlinového krámku.

primatorhrib_muzeumvidli_5.jpg

Při této mimořádné příležitosti jsme zavedli 50 % slevu z dobrovolného vstupného pro návštěvníky z Prahy mají do konce prázdnin!