Jdi na obsah Jdi na menu
 


Batmani chystají motorkářské vidlobraní

Zveme všechny milovníky motorek a vidlí na sobotu 1. září 2012 do muzea. Motorky by měly postupně přijíždět v době od 12:00 do cca 16:00. Bude to poslední letošní "zahradní" akce u nás v muzeu spojená s ochutnávkou produktů letošního medobraní - můžete si pořídit tři druhy medu od naších včel, budou se dělat francouzské palačinky s medem a oříšky i tradiční jablečné šátečky paní domácí. Čepovat se bude Staropramen 11 a Kofola. Samozřejmě budeme mít i lahváče Birellu. Povozit se můžete na koni a bude se i házet vidlama na cíl. Pro zdokumentování dárců byl dnes (26.8.) otestován venkovní fotoateliér.

Batmani testovali trasu s ostatními z organizačního týmu (kteří se v sobotu na trasu a tím pádem ani do muzea nedostanou). U nás jsme zas testovali samotný průběh sobotníhoprogranu - zejména venkovní fotoatelier. A ti co dojeli na motorkách si i zaházeli vidlema. Dva dárci dokonce již zahájili motorkářské vidlobraní a do muzea přibyly dva exponáty.

345.jpg346.jpg

 

pozvanka_2012.jpg[6.5.2012]
Batmani dnes mapovali trasu sajdkárského orienťáku, který pojedou 1.září 2012 účastníci Sajdkár srazu v Karlovicích. Přijeli domluvit podrobnosti, přivezli vidle a nalákali cestou i další vidláky. V propozicích letošního ročníku je příslib získání bodů navíc za vidle a další body pokud budou i s příběhem. Více prozradit nemůžeme v zájmu regulérnosti celé soutěže. Na minulý sraz přijelo 90 sajdkár. Takže to vypadá na rekordní vidlobraní, i když laťka bude tou dobou asi po slavnostním otevření muzea dost vysoko. Nicméně po této akci je již motorkářská expozice v našem muzeu jistá :) Jenom pro připomenutí - prvním sajdkáristou, který objevil kouzlo vyjížďky s vidlema a přivezl je do muzea byl Panter (105), člen tohoto motorkářského klanu a k našim předním vidlonošům patří i motorkář závodník Petr Skrutek. Ani Batmani nepřijeli s prázdnou a po cestě ulovili vidlemi další vidláky.

 

 

batmani.jpg

vidlacka_obcanka.jpgV Krnově jejich zaparkovaná  sajdka přilákala pětičlennou rodinku na výletě. Není se co divit, že poutala jejich pozornost. A nebyli to jen psi v motorkářských oblecích a samotná saidka. Byly to dvoje vidle. Chytli se jak vosa na bonbón nebo kůrovec na feromonový lapač. Otec rodiny,sám motorkář, hned začal vyzvídat, co že to chovají  za dobytek, prokazovat se občanským průkazem a představovat svou rodinu - Tomáš Vidlák, Jarmila Vidláková, Kristián Vidlák, Patrik Vidlák a ležící spící Alexander Vidlák z Ohrady u Bílovce. 

5vidlaku.jpg

Batmani na to, že jedou zrovna domlouvat zřízení kontrolního stanoviště na trase do Muzea vidlí. A vidláci nevěřícně kroutili hlavou. I když nejmladší vidlák (2,5 měsíční) velel k návratu domů, zatoužili spatřit svůj "Jeruzalém" na vlastní oči (pořád ještě váhali, jestli nejde o vtip) a vzali to oklikou s Batmany přes Lichnov.

Naším prvním Vidlákem dárcem byl starosta Pertoltic (108-109). Kdo ví, možná jednou uspořádáme u nás v muzeu i sraz Vidláků. Pokud by chtěl někdo z vás pomoci s přípravou, ozvěte se :)

 

Náhledy fotografií ze složky Motorkářské vidlobraní 2012