Jdi na obsah Jdi na menu
 


Galerie vidláků dárců

 

vstup do galerie 2011  vstup do galerie 2012  vstup do galerie 2013

Každý dárce vidlí je na památku s vidlemi vyfotografován, vyzpovídán z místopisných a historických údajů ze života darovaných vidlí. Následně jsou vidle v muzeu opatřeny "rodným listem" - fotografie dárce, informace o jejich původu, rodné číslo exponátu. Účelem je zachytit faktograficky i piktoriálně vidláckou stopu pro budoucí generace a vnést určitý řád do sbírkového fondu muzea.

mecenasmuzea.gifVážíme si dárců každých vidlí. Někteří dárci svou štědrostí ale poněkud vyčnívají z řady a vysloužili si tak čestný statut "Mecenáš Muzea vidlí"

 

 

Podpořte svého vidláka a dejte mu hlas (lajk). Vidlák s nejvýšším počtem hlasů na konci roku získává titul Vidlák roku. Muzeum vidlí udělilo poprvé titul Vidláka roku 2011.

 

 

 

Příspěvky

Předání vidlí během divadelního představení

23. 2. 2012

O tom, co nebylo původně ve scénáři a jak to všechno nakonec dobře dopadlo aneb Muzeum vidlí na prknech co znamenají svět. Divadelní soubor Siesta zakomponoval p167.jpgředání vidlí našemu muzeu do svého včerejšího veřejného představení své divadelní taškařice "Kdo je kdo aneb kudy kam" hraného v Opavě. Režisér Jirka Maistryszin mi předal vidle přímo na podiu během představení a většinu diváků možná ani nenapadlo, že to není součást scénáře a že Muzeum vidlí není žádná fikce nebo vtip. Vůbec jsem netušil, že se něco takového chystá. Byl to originální projev sympatií s Muzeem vidlí, který musí být po zásluze potrestán přidělením titulu vidláka všem členům divadelního souboru. Škoda jen, že se ho nepodařilo celý zaznamenat pro budoucí generace. A protože za vším hledej ženu, tentokát v zákulisí této kulišárny najdete HankuZelinkovou. A co má ještě Muzeum vidlí společného s divadlem? No přece vzniká v duchu obrozenecké myšlenky "Národ sobě".

 

Vidlák roku 2011

8. 1. 2012

MUZEUM VIDLÍ UDĚLILO POPRVÉ TITUL VIDLÁKA ROKU Vidlákem roku 2011 se stala Jezdecká stáj Brantice, která v zastoupení Jany Kopečné, Klárky Poledňákové, Saši Foksové a Pavly Ikonomidisové darovala muzeu v rámci vidlobraní konaného 17. listopadu 2011 vidle s pořadovým číslem 86. Druhý v pořadí se umístil vidlák lichnovský, Jindra Šolc, s 30-ti hlasy a třetí místo velice těsně nad ostatními několika vidláky obsadil Jura Šustek s 12-ti hlasy.

 

vidlakroku2011.jpg

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4