Jdi na obsah Jdi na menu
 


Galerie vidláků dárců

 

vstup do galerie 2011  vstup do galerie 2012  vstup do galerie 2013

Každý dárce vidlí je na památku s vidlemi vyfotografován, vyzpovídán z místopisných a historických údajů ze života darovaných vidlí. Následně jsou vidle v muzeu opatřeny "rodným listem" - fotografie dárce, informace o jejich původu, rodné číslo exponátu. Účelem je zachytit faktograficky i piktoriálně vidláckou stopu pro budoucí generace a vnést určitý řád do sbírkového fondu muzea.

mecenasmuzea.gifVážíme si dárců každých vidlí. Někteří dárci svou štědrostí ale poněkud vyčnívají z řady a vysloužili si tak čestný statut "Mecenáš Muzea vidlí"

 

 

Podpořte svého vidláka a dejte mu hlas (lajk). Vidlák s nejvýšším počtem hlasů na konci roku získává titul Vidlák roku. Muzeum vidlí udělilo poprvé titul Vidláka roku 2011.

 

 

 

Příspěvky

Andělé v muzeu vidlí

25. 4. 2012

axeandel.jpgAsi byste očekávali čerty. Momentálně jsou u nás ale v kurzu andělé. V neděli (23.4.2012) k nám donesli čtyři Andělé dřevěné vidle. A dívka z našich plakátů aspiruje zas pro změnu na Axe anděla.

 

Vidle z Maďarska

24. 4. 2012

249.jpgPrvní vidle z Maďarska dorazily do muzea traktorem. Založena Vasvillas múzeum galéria.

 

Padl rekord v počtu darovaných vidlí

22. 4. 2012

221_243.jpgRekord v počtu darovaných vidlí z jednoho dvora opět padl. V Branticích jsme do muzea dostali 23 vidlí.

 

Vidlonoši

15. 4. 2012

133_135.jpgPoprvé se v našem muzeu objevili už v lednu. Jsou posedlí vidláckou a sběratelskou vášní. Dlouho jsem nemohl najít pro ně to správné oslovení. Říkejme jim VIDLONOŠI.
Kralujícím vidlonošem je Pavel Lavrenčík (21 vidlí).

 

Pošta doručila první balík vidlí

12. 3. 2012

balik.jpgMožná vás to překvapí, ale teprve dnes do muzea dorazil první balík vidlí poštou. S ohledem na stručnost adresy zvládla svojí premiéru lichnovská pošta skvěle. A pan Karel Sejler ze Třbice (Nové Strašecí) bude už navěky držet prvenství mezi našimi dárci v prvním darování vidlí poštovní přepravou. Do muzejní sbírky byly zařazeny nejen šestery nové vidle, ale i balicí papír s adresou. Jednou třeba pojedeme i do Hamburku pro kontejner ze zámoří, ale to už bude jiné prvenství :)